Ucraina lansează o nouă alertă din cauza centralei nucleare Zaporojie: "Riscurile de scurgere a radiațiilor persistă"

316
Ucraina lansează o nouă alertă din cauza centralei nucleare Zaporojie:
Centrala nucleară de la Zaporojie, care a fost avariată de bombardamentele rusești, începând de luni dimineață, 8 august, continuă să funcționeze cu riscul încălcării standardelor de radiații și securitate la incendiu, a declarat compania Energoatom. Centrala continuă să producă energie electrică pentru Ucraina, scrie stiripesurse.ro


Ca urmare a atacurilor rusești, una dintre cele trei unități de funcționare ale centralei este încă deconectată, transmite Energoatom, relatează ZN.UA.. Potrivit companiei ucrainene producătoare de energie, atacul a avariat grav stația de azot-oxigen și clădirea auxiliară combinată. În ciuda încercărilor personalului de a stabiliza situația, riscurile de scurgere a hidrogenului și pulverizare a substanțelor radioactive rămân. Pericolul de incendiu este, de asemenea, ridicat. Trei senzori de monitorizare a radiațiilor au fost, de asemenea, avariați.

"Personalul ucrainean al centralei continuă să lucreze și să depună toate eforturile pentru a asigura securitatea nucleară și a radiațiilor, precum și pentru a elimina consecințele daunelor", a menționat Energoatom, subliniind că centrala continuă să funcționeze și să producă energie electrică pentru nevoile sistemului energetic din Ucraina.


Pagina a fost generata in 0.8069 secunde