Ucraina pierde accesul la Marea Azov. Zelenski cere Moscovei noi discuții de pace

197
Ucraina pierde accesul la Marea Azov. Zelenski cere Moscovei noi discuții de pace - d6141c5131550f94be778b5a900edf3e-1647674131.jpg
Este cea de-a 24-a zi de război în Ucraina, iar sirenele continuă să răsune constant în orașele ucrainene bombardate de armata rusă. Primarul din Mariupol a anunțat că luptele au ajuns în centrul orașului. 


De cealaltă parte, liniile rusești de înaintare spre Kiev au fost blocate. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel Moscovei, prin care îi cere lui Vladimir Putin să discute despre "pace şi securitate", în caz contrar consecinţele pentru Rusia vor fi resimţite mai multe generaţii. Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că țara a pierdut „temporar” accesul la Marea Azov.


Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că Ucraina a pierdut „temporar” accesul la Marea Azov, după ce forțele rusești care au invadat țara și-au întărit ocupația în jurul orașului Mariupol.


„Ocupanții au acces parțial în districtul operațional Donețk, lipsind temporar Ucraina de accesul la Marea Azov”, a declarat ministerul într-o declarație citată de Reuters.


Ministerul nu a precizat dacă forțele ucrainene au recâștigat accesul la Marea Azov.


Rusia a declarat vineri că forțele sale „strâng lațul” în jurul Mariupolului, unde se estimează că 80% din locuințe au fost avariate și aproximativ 1.000 de persoane ar putea fi încă blocate în adăposturi improvizate, sub teatrul distrus.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7227 secunde