Ucraina / Regiunea Donețk cere alipirea la Rusia

245
Ucraina / Regiunea Donețk cere alipirea la Rusia - steag-1399908968.jpg

Articole recomandate

Alegătorii din estul Ucrainei au răspuns afirmativ, în proporții covârșitoare, la întrebarea dacă susțin acțiunea de autoguvernare a Republicii Lugansk și, respectiv, a Republicii Donețk. 
Separatiștii și-au făcut deja Guvern interimar, s-au autoproclamat stat suveran și au cerut Moscovei să analizeze posibilitatea anexării acestei regiuni la Federația Rusă. Kremlinul a anunțat deja că respectă voința prorușilor din estul Ucrainei, dar președintele Vladimir Putin așteaptă rezultatele finale pentru a se exprima public. Între timp, Uniunea Europeană a anunțat un nou set de sancțiuni la adresa unor oficiali ruși și a două firme din Crimeea.
Pentru Guvernul de la Kiev, așa-zisul referendum este o farsă, iar rezultatele anunțate de activiștii proruși n-au nicio valoare pentru că votul nu a avut nicio bază legală, transmite Realitatea.net.
"Farsa aceasta, căreia separatiștii îi spun referendum, nu e nimic mai mult decât un mijloc de propagandă și un pretext pentru alte infracțiuni. Noi vom continua operațiunile împotriva teroriștilor, dar vom încerca să găsim și o variantă constructivă de dialog cu toate regiunile", a spus președintele interimar al Ucrainei, Oleksander Turcinov. 
Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat totuși că negocierile privind Ucraina vor eșua dacă guvernul de la Kiev nu permite și participarea adversarilor săi. 
Chiar dacă nu este recunoscut de Kiev ori de Occident, votul din Donețk și Lugansk ar putea da peste cap alegerile prezidențiale din 25 mai. Liderii facțiunilor proruse spun că nu vor permite deschiderea secțiilor de vot în regiune.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2898 secunde