Ucraina: Rusia, acuzată că folosește bombe cu fosfor în localitatea Donbas

84
Ucraina: Rusia, acuzată că folosește bombe cu fosfor în localitatea Donbas - bombecufosfor-1647172704.jpg

Articole de la același autor

Un responsabil al poliţiei ucrainene din regiunea Lugansk, din estul ţării, a acuzat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, armata rusă că i-a atacat localitatea cu bombe cu fosfor, relatează AFP.

Potrivit lui Oleksi Biloşiţki, şeful poliţiei din Popasna, oraş situat la circa o sută de kilometri vest de Lugansk, forţele ruse au folosit bombe cu fosfor asupra localităţii sale.

"Suferinţe şi incendii", a scris el pe Facebook, comparând metodele ruşilor cu cele ale naziştilor.

Informaţiile nu au putut fi verificate deocamdată, precizează AFP.

Tot în Donbas, la Kramatorsk, un tren care evacua persoane spre Lvov, în vestul Ucrainei, a fost atacat în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit şefului regiunii militare Doneţk, Pavlo Kirilenko. El a spus că bombardamentul a făcut un mort şi un rănit.

De asemenea, două biserici din Donbas care adăposteau civili au fost la rândul lor afectate de lupte, potrivit autorităţilor regionale. Este vorba de biserica din Sviatoguirsk, loc celebru de cult din regiunea Doneţk, şi de o biserică din Severodoneţk, în regiunea Lugansk.

Nu a fost comunicat niciun bilanţ a victimelor.

Aceste localităţi se află în părţile din regiunile Lugansk şi Doneţk care nu făceau parte din "republicile" separatiste prororuse până la începutul invaziei ruse din Ucraina la 24 februarie.

În acelaşi timp, nouă persoane au murit în atacuri ruseşti asupra oraşului-port Mikolaiv, în apropiere de Odesa, în sudul Ucrainei, a transmis duminică, pe Telegram, guvernatorul acestei regiuni, Vitali Kim.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4943 secunde