UCRAINA SE PREGĂTEȘE DE LUPTĂ

195
UCRAINA SE PREGĂTEȘE DE LUPTĂ - cadavreucraina018075ed19a5e4bd1a-1415800152.jpg

Articole recomandate

Ucraina se pregătește de luptă în contextul consolidării trupelor ruse și forțelor rebele, a declarat miercuri ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak, în cadrul Consiliului de miniștri, la Kiev. "Observăm o consolidare a grupărilor teroriste (termenul folosit de Kiev pentru insurgenții proruși-n.r.), precum și din partea Rusiei. Le observăm mișcările, știm unde se află și ne așteptăm la acțiuni imprevizibile din partea lor", a afirmat Stepan Poltorak.

"Sarcina noastră principală este să ne pregătim de luptă", a adăugat el.

Administrația prooccidentală de la Kiev a acuzat Rusia începând de vineri că a trimis un nou convoi militar în estul Ucrainei, în contextul conflictului armat soldat cu peste 4.000 de morți.

Comandantul suprem al forțelor NATO din Europa, Philip Breedlove, a confirmat miercuri intrarea unor convoaie cu echipamente militare ruse în Ucraina, inclusiv tancuri, artilerie și trupe combatante.

"În ultimele două zile, am observat aceleași lucruri ca OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa). Am văzut convoaie cu echipamente rusești, tancuri rusești, sisteme de apărare antiaeriană rusești, artilerie rusă și trupe de luptă ruse intrând în Ucraina", a declarat generalul Breedlove.

Ministrul ucrainean al Apărării a mai afirmat că forțele ucrainene vor fi "redesfășurate" pentru a fi în măsură să reacționeze la "acțiuni neprevăzute ale unităților armate" care se află pe teritoriul controlat de rebeli.

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a anunțat la rândul său consolidarea securității în orașul Mariupol, un port strategic de la malul Mării Azov, pe care rebelii l-au desemnat drept următoarea lor țintă și a cărui cucerire ar permite crearea unei legături terestre între Rusia și peninsula ucraineană Crimeea, anexată în martie de ruși, scrie mediafax.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2783 secunde