Ucraina şi Danemarca încheie un acord bilateral de securitate pe zece ani

214
Ucraina şi Danemarca încheie un acord bilateral de securitate pe zece ani - 1-1708674121.jpg

Articole de la același autor

Guvernul de la Copenhaga a anunţat că Danemarca şi Ucraina au încheiat un acord bilateral de securitate pe zece ani, informează agenţia AFP. Ucrainenii au semnat deja tratate similare cu Germania, Franţa şi Regatul Unit.

„Acordul înseamnă că susţinerea militară şi civilă va fi reglementată pentru următorii zece ani” printr-un document bilateral şi va fi finanţată din fondul danez pentru Ucraina, în valoare de 9,3 miliarde de euro, a precizat ministerul apărării.

Pe lângă acord, Danemarca a anunţat deblocarea unui nou ajutor militar imediat de 229 milioane de euro destinat ucrainenilor. Pachetul prevede livrarea în Ucraina a 15.000 de proiectile de artilerie în următoarele câteva luni, în colaborare cu Cehia, în condiţiile în care forţele Kievului se confruntă cu lipsa de muniţie în războiul de apărare împotriva Rusiei.

Şefa guvernului danez, Mette Frederiksen, a declarat într-o conferinţă de presă că „Danemarca este una din ţările care susţin cel mai mult Ucraina” şi a adăugat: „Sunt mândră de asta”.

Un comunicat al guvernului danez afirmă că angajamentele anunţate sunt un pas către viitoarea aderare a Ucrainei la UE şi NATO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4468 secunde