Ucraina şi Rusia au făcut un nou schimb de prizonieri: trei piloţi ruşi contra 45 de soldaţi ucraineni

716
Ucraina şi Rusia au făcut un nou schimb de prizonieri: trei piloţi ruşi contra 45 de soldaţi ucraineni - 1-1683446851.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a anunţat că trei piloţi ai forţelor aeriene ruse au fost eliberaţi în urma unui proces de negocieri dificil, în timp ce Kievul a anunţat că 45 de soldaţi au fost eliberaţi la schimb din captivitatea rusă, informează agenţia DPA.

În total, au fost eliberaţi 42 de bărbaţi şi trei femei care au apărat oraşul ucrainean Mariupol până la căderea lui, primăvara aceasta, în mâinile ruşilor, a precizat Andrii Iermak, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Acest schimb de prizonieri diferă de majoritatea altor schimburi din trecut, când numărul de ruşi şi ucraineni eliberaţi era de obicei aproximativ egal.

Rusia a invadat statul vecin în februarie 2022 şi ocupă în prezent circa 20% din teritoriului acestuia, inclusiv Crimeea, care a fost anexată în 2014. De săptămâni de zile, comunitatea internaţională aşteaptă anunţul unei contraofensive ucrainene majore. Ucraina, cu ajutorul armamentului occidental, vrea să recucerească teritoriile ocupate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4049 secunde