Ucraina: Tribunalul a decis ca deputatul Nadia Savcenko să rămână în închisoare

207
2
Ucraina: Tribunalul a decis ca deputatul Nadia Savcenko să rămână în închisoare - ucrainanadiasavcenko1-1521976861.jpg

Articole recomandate

Un tribunal din Kiev a hotărât ca parlamentarul Nadia Savcenko  să fie reținută pentru încă 59 de zile fără posibilitatea de eliberare pe cauțiune, la o zi după ce i-a fost retrasă imunitatea parlamentară și a fost arestată, scrie Kiev Post. 


Savcenko este acuzată că a complotat cu Volodymyr Ruban, un fost organizator de schimburi între prizonieri cu separatiștii pro-Rusia din Donbas și cu liderii separatiști pentru a da jos guvernul ucrainean. 


Grupul ar fi plănuit să îl asasineze pe președintele Petro Poroshenko și alți oficiali de rang înalt, precum și să bombardeze Parlamentul. Pe durata audierii, Savcenko a criticat dur autoritățile ucrainene, precum și procurorul. 


"Îmi pare rău că oameni ca voi sunt la putere. Mai târziu o să fiți dați jos și totul va fi schimbat și apoi voi o să fiți cei care mor pe câmpul de luptă la fel cum dispar acum soldații noștri", a declarat ea, conform agenției Unian. 


"A fost o vreme când batalioanele voluntare, la fel ca un stâlp, stăteau ferme în fața acestor autorități putrede", a adăugat Savcenko. 


La final, ea a transmis că va intra în greva foamei. "Voi face la fel cum am făcut și în Rusia, atunci când dușmanii m-au torturat", a precizat ea. 


Dacă va fi găsită vinovată, ar putea face închisoare pe viață. În iunie 2014, Savcenko a fost capturată de separatiștii din zona Luhansk Oblast a Ucrainei și a fost transportată în Rusia unde a fost acuzată că a omorât doi jurnaliști ruși. În mai 2016, ea a fost eliberată în cadrul unui schimb de prizonieri.


Comentează știrea

eugen
26 martie 2018
Nadia Savcenko

Asa dupa cum a spus TROSKY orice REVOLUTIE pina la sfirsit isi maninca copii ,luati aminte la RVOLUTIA FRANCEZA sau cea din 1917 in MARELE IMPERIU RUS cea din UCRAINA ne este departe

eugen
26 martie 2018
Nadia Savcenko

corectie LEON TROTSKY mare revolutionar RUS mincat copt si el de REVOLUTI la care a contribuit cu aplomb si daruire, conflict fatis cu STALIN pe putere si dupa cum spunea un mare ginditor " OAMENII SINT ATRASII DE PUTERE PRECUM MUSTETE DE RAHAT" incheiat citat

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.63 secunde