Ucrainenii anunță că au lovit crucișătorul rus "Moscova"

102
Ucrainenii anunță că au lovit crucișătorul rus

Articole de la același autor

Au apărut rapoarte contradictorii de la ucraineni și de la ruși în legătură cu incidentul în care a fost implicată nava de război a Rusiei, „Moscova”, din Marea Neagră. Autoritățile ucrainene au anunțat că au lovit-o cu rachete „Neptun”, provocându-i pagube grave. La rândul său, Ministerul rus al Apărării a susținut că nava a fost evacuată după un incendiu la bord care a provocat explozia muniției.

Este a 50-a zi de război, iar Rusia pregătește o ofensivă la scară largă în est în zilele următoare. Oficialii ucraineni au avertizat că regiunea Donbas va deveni noul teatru de război. Rusia a amenințat că va lovi centrul de comandă de la Kiev. La rândul său, Joe Biden a anunțat transfer de artilerie, blindate şi elicoptere către Ucraina, fiind vorba despre un ajutor militar în valoare de 800 de milioane de dolari.

Avioane private, apartamente pariziene elegante, vacanțe la schi în Austria și educație la universități de elită din Londra și New York. Este viața copiilor Kremlinului, ai căror părinți, apropiați ai președintelui rus Vladimir Putin, critică țările occidentale, relatează CNN.

Copiii Kremlinului trăiesc chiar în țările pe care părinții lor le critică. „Este, evident, o ipocrizie extremă”, spune Daniel Treisman, profesor specializat în politică rusă la Universitatea din California.

„S-ar putea însă ca lor să nu li se pară așa. Ei cred că există competiție între SUA și Rusia, dar că acest lucru nu ar trebui să afecteze educația copiilor lor sau locul în care își cumpără o vilă”, adaugă el.

Putin i-a criticat pe rușii care se aliniază mental cu Occidentul, acuzându-i că se comportă ca și cum ar face parte dintr-o rasă superioară și că au un singur obiectiv: distrugerea Rusiei.

„Poporul rus va putea întotdeauna să distingă adevărații patrioți de mizerii și trădători și să-i scuipe pur și simplu”, a spus Putin.

Dar printre apropiații lui Putin care și-au educat copiii în Occident este chiar purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov. Din acest rol de principală portavoce a lui Putin, Peskov face aproape zilnic declarații pline de venin împotriva Occidentului.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a publicat miercuri noapte o nouă evaluare a situației militare din Ucraina, în care spune că afirmațiile rusești cu privire la capitularea în masă a Ucrainei la Mariupol sunt probabil false, dar forțele ruse au forțat trupele ucrainene să abandoneze fabrica metalurgică din nordul orașului pe 13 aprilie, constrângând și mai mult cele două unități de apărători ucraineni rămase în luptă. ISW mai notează că forțele ruse vor captura probabil orașul-port Mariupol săptămâna viitoare.

Irina Vereshchuk, viceprim-ministrul Ucrainei, a anunțat că joi vor fi disponibile nouă coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din zonele din Ucraina atacate de Rusia.

Mesajul vine după ce miercuri nu au fost amenajate coridoare, în parte, spusese Vereshchuk, pentru că Rusia nu a putut să-și controleze forțele de pe teren și să respecte încetarea focului local convenită în timp ce oamenii erau scoși din mijlocul teatrelor de operații. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.586 secunde