Ucrainenii spun că rușii din Zaporojie nu mai vor să lupte. Sunt create scurgeri de gaze în blocuri, pentru a-i forța să iasă

79
Ucrainenii spun că rușii din Zaporojie nu mai vor să lupte. Sunt create scurgeri de gaze în blocuri, pentru a-i forța să iasă - fondrazboi120-1655990917.jpg

Articole de la același autor

Decizie importantă la Bruxelles privind soarta Ucrainei. Cei 27 de lideri sunt așteptați să aprobe candidatura la Uniunea Europeană a țării măcinate de război. Kievul a depus cererea oficială la câteva zile de la declanșarea invaziei ruse și procesul s-a derulat cu o viteză record. Dacă va primi undă verde, va fi un moment simbolic, care va da speranță ucrainenilor. Între timp, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, avertizează că Rusia vrea să transforme orașele din regiunea Donbas într-un nou Mariupol, orașul-port asediat timp de luni întregi și transformat într-o ruină.


Forţele militare ruse au capturat localităţile Loskutivka şi Rai-Oleksandrivka, situate mai la sud de oraşele ucrainene Lisiciansk şi Severodoneţk, asupra cărora este concentrată în prezent ofensiva rusă în regiunea Lugansk, a anunţat joi guvernatorul regiunii, Serghei Haidai, informează Reuters.


Forţele ucrainene continuă să apere Severodoneţk şi localităţile limitrofe Zolote şi Vovchoyrovka, a adăugat Haidai.

Aflat sub un potop de foc al artileriei ruse, oraşul Lisiceansk din estul Ucrainei trăieşte un infern, potrivit autorităţilor ucrainene, care admit avansul trupelor ruse ce încearcă să preia sub control întreaga regiune ucraineană Lugansk, punctul central al luptelor între trupele ucrainene şi cele ruse în ultimele săptămâni, transmite Agerpres.


Serviciul de Securitate al Ucrainei, citat de ISW, a afirmat că autoritățile ruse din Lugansk creează scurgeri de gaz în blocuri pentru a forța bărbații care se ascund de mobilizare să iasă din apartamente.
 

În plus, Direcția principală de informații a Ucrainei a raportat că soldații ruși din orașul Tokmak, aflat în regiunea Zaporojie și ocupat de ruși, apelează la medicii ucraineni locali pentru a le elibera certificate care să susțină incapacitatea medicală de a continua serviciul militar.


Două mari terminale pentru stocare de cereale au fost lovite miercuri de bombardamente ruse în oraşul portuar Nikolaev din Ucraina, au anunţat operatorii terminalelor casele de comerţ Bunge şi Viterra.


Terminalul portuar Evri, proprietate a Viterra şi dedicat uleiurilor vegetale, a fost avariat de un atac cu rachete, care de asemenea a rănit uşor o persoană, a anunţat un purtător de cuvânt al grupului, precizând că două silozuri au fost cuprinse de flăcări şi un al treilea a fost avariat.


Acest terminal, achiziţionat în 2020 de Glencore, compania-mamă a Viterra, are o capacitate de stocare de 160.000 de tone, relatează DPA, citată de Agerpres.


În ceea ce priveşte Bunge, instalaţiile sale au fost lovite în timpul celor mai recente atacuri ruse în regiune, a declarat o purtătoare de cuvânt, precizând că loviturile asupra terminalului nu s-au soldat cu răniţi şi că anvergura exactă a pagubelor nu este deocamdată cunoscută.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5089 secunde