UE a prelungit sancțiunile împotriva Belarusului

80

Articole recomandate

Uniunea Europeană a anunțat prelungirea cu un an a sancțiunilor sale împotriva Belarusului, denunțând "absența unei îmbunătățiri" la capitole importante precum respectarea drepturilor omului, statul de drept și democrația din această țară, relatează France Presse. 

"Statele membre au prelungit sancțiunile Uniunii Europene împotriva Belarusului până la 31 octombrie 2014", a precizat Consiliul Uniunii Europene, într-un comunicat. "Nu au fost eliberați toți deținuții politici, niciun prizonier eliberat nu a fost reabilitat, iar respectarea drepturilor omului, a statului de drept și a unor principii democratice nu a înregistrat progrese în Belarus", a adăugat comunicatul, reluând aproape cuvânt cu cuvânt termenii utilizați și anul trecut la precedenta decizie similară.

Lista de persoane și entități vizate de sancțiuni a fost revizuită ușor în jos, trecând de la 243 anul trecut la 232 de persoane supuse unei interdicții de viză și unei înghețări a activelor, în timp ce numărul companiilor aflate în aceeași situație a scăzut la 25 de la 32. Un embargo asupra armelor și materialelor ce pot fi folosite în scop represiv este în vigoare din iunie 2011. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Octombrie 2013
Stire din Actual : Europa a ieșit din zona de pericol
Pagina a fost generata in 0.4328 secunde