UE adoptă sancţiuni împotriva fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici și a fiului său

80
UE adoptă sancţiuni împotriva fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici și a fiului său - uesanctiuni-1659710229.jpg

Articole de la același autor

Ţările membre ale Uniunii Europene au impus sancţiuni împotriva fostului preşedinte ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici şi a fiului său Oleksandr pentru presupusul lor rol în ameninţarea la adresa securităţii Ucrainei, transmite AFP.

Consiliul European a indicat într-un comunicat faptul că cei doi au fost adăugaţi pe o listă a sancţiunilor europene pusă în aplicare ca răspuns la agresiunea militară nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei.


Viktor Ianukovici a prezidat Ucraina din februarie 2010 până în februarie 2014, dată la care a fost răsturnat de la putere printr-o revoltă populară ca urmare a îndepărtării de Occident a guvernării sale pentru a se apropia de Moscova.

Rusia preşedintelui Putin a răspuns la înfrângerea aliatului său prin anexarea peninsulei ucrainene Crimeea şi a unei enclave din regiunea Donbas, în est. În februarie, Moscova a lansat o ofensivă totală împotriva Ucrainei.

Mai multe state membre ale Uniunii Europene şi NATO furnizează Kievului arme sofisticate pentru a-l ajuta să se apere, iar Bruxellesul a adoptat o serie de sancţiuni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4773 secunde