UE ameninţă Ungaria cu o procedură de infringement, dacă nu retrage legea care încalcă drepturile LGBT

413
UE ameninţă Ungaria cu o procedură de infringement, dacă nu retrage legea care încalcă drepturile LGBT - w56385796800x600-1625656976.jpg

Articole recomandate

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a ameninţat miercuri Ungaria cu lansarea unei proceduri de infringement, în cazul în care Budapesta nu revine asupra unei legi prin care este acuzată de discriminarea lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), care urmează să intre în vigoare la 8 iulie, relatează AFP.


Von der Leyen a spus că dacă Ungaria nu corectează legea vizată ”Comisia îşi va folosi puterile care-i sunt conferite în calitate de gardian al tratatelor” europene.


Ea a denunţat din nou drept o ”ruşine” această lege care interzice difuzarea unor conţinuturi despre homosexualitate în rândul minorilor.


Bruxellesul poate deschide o procedură de infringement cu privire la încălcarea dreptului european, care poate conduce la o sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) şi la sancţiuni financiare.


O scrisoare de avertisment urmează să fie trimisă în acest sens Budapestei la jumătatea lui iulie, declară surse europene.


Regimul Viktor Orban este la acest moment într-un conflict cu Bruxellesul pe tema acestei legi din Ungaria ce prevede că „pornografia și conținutul care reprezintă sexualitatea sau promovează deviația identității de gen, schimbarea de sex și homosexualitatea nu trebuie să fie accesibilă celor sub 18 ani”.


Președinta Comisiei Europene a mai declarat și luna trecută că legea votată în Ungaria pe 15 iunie este „o rușine”.


În replică, Ungaria a calificat miercurea trecută drept o „rușine” comentariile președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe tema legii ungare ce interzice „promovarea” homosexualității în rândul minorilor, în contextul în care Budapesta se confruntă cu un val de critici pe acest subiect.


Președintele Emmanuel Macron a declarat că trebuie să se ducă o „bătălie culturală” cu anumite țări din estul Uniunii Europene, precum Ungaria și Polonia, unde au fost votate legi anti-LGBT.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7811 secunde