UE analizează diferite tipuri de plafoane de preţuri la gaze

86
UE analizează diferite tipuri de plafoane de preţuri la gaze - ueanalizeaza-1664984180.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană are în vedere mai multe versiuni de plafoane de preţuri la gaze, inclusiv unul care vizează gazele naturale utilizate în producţia de electricitate şi o limită temporară flexibilă impusă preţurilor, a declarat marţi comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, transmite Reuters.

Ţările membre UE au opinii diferite cu privire la plafonarea preţului gazelor naturale, în încercarea de a reduce o inflaţie accelerată, iar şefii de stat şi de guvern urmează să dezbată această idee la summitul lor care va avea loc vineri.

Kadri Simson a spus că următoarea mutare a Comisiei va fi ghidată de rezultatul reuniunii de vineri, dar a adăugat că Executivul comunitar analizează mai multe opţiuni pentru a ţine sub control preţul gazelor naturale, care a explodat ca urmare a diminuării livrărilor din Rusia.

„O variantă posibilă ar fi să analizăm o limitare flexibilă a preţurilor în relaţie cu TTF, într-un mod care să continue să asigure aprovizionarea cu gaze, în special cu gaze lichefiate, a Europei”, le-a spus Kadri Simson membrilor Parlamentului European, făcând referire la preţul gazelor înregistrat la hub-ul Title Transfer Facility din Ţările de Jos. O astfel de măsură ar urma să fie temporară, în timp ce UE lucrează la un preţ de referinţă alternativ la TTF, a adăugat comisarul european.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6592 secunde