UE este preocupată de legăturile Turciei cu Rusia

75
UE este preocupată de legăturile Turciei cu Rusia - ueturciarusia-1670767209.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană este preocupată că Turcia menţine un parteneriat strâns cu Rusia în pofida războiului din Ucraina şi a sancţiunilor occidentale dure împotriva Moscovei, transmite dpa.

Aprofundarea relaţiilor economice între Turcia şi Rusia este o cauză de mare preocupare, a arătat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, într-o scrisoare către Parlamentul European, a relatat duminică grupul media german Funke.

Un alt motiv de preocupare îl constituie politica Turciei de a nu se alătura măsurilor restrictive ale UE împotriva Rusiei, se mai spune în scrisoare.


Conform aceleiaşi relatări, Borrell a subliniat că UE şi Turcia se află într-o uniune vamală, care garantează libera circulaţie a bunurilor, inclusiv a produselor cu dublă utilizare, civilă şi militară.


Este important ca Turcia să nu ofere Rusiei nicio variantă de ocolire a sancţiunilor, a prevenit Borrell.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că luni va avea discuţii telefonice separate cu omologii săi rus şi ucrainean, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, pentru consolidarea acordului asupra exportului cerealelor prin Marea Neagră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4717 secunde