UE face apel la menţinerea impulsului pentru un acord de pace între Armenia şi Azerbaidjan

100
UE face apel la menţinerea impulsului pentru un acord de pace între Armenia şi Azerbaidjan - 1-1684133546.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a raportat progrese în urma discuţiilor dintre liderii Armeniei şi Azerbaidjanului purtate la Bruxelles şi a cerut menţinerea impulsului în vederea unui acord de pace, transmite agenţia AFP. Cele două ţări din Caucaz se luptă de 30 de ani pentru controlul asupra enclavei Nagorno-Karabah.

Întâlnirea dintre premierul armean, Nikol Pashinyan, şi preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a cincea de acest fel în cadrul medierii europene, a avut loc la sfârşitul unei săptămâni marcate de noi ciocniri la graniţa dintre cele două ţări, în care un soldat armean şi un soldat azer au fost ucişi.

Charles Michel a asigurat, după întâlnire, că cei doi lideri „împărtăşesc o dorinţă comună de pace”, descriind discuţiile drept „sincere, deschise şi productive”. „În urma discuţiilor pozitive recente din Statele Unite cu privire la un tratat de pace, ar trebui menţinut impulsul pentru a face paşi decisivi către semnarea unui acord de pace cuprinzător”, a adăugat el.

Oficialul european se referea la discuţiile purtate timp de patru zile la începutul lunii mai, la Washington, între delegaţiile armeană şi azeră.

Charles Michel a indicat că cei doi lideri au convenit să reia întâlnirile bilaterale privind delimitarea frontierei. „S-au făcut progrese clare în deblocarea transportului, în special în ceea ce priveşte redeschiderea legăturilor feroviare către şi prin enclava azeră Nahicevan”, situată între Armenia şi Iran, a spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7051 secunde