UE ia în calcul un posibil embargou pentru petrolul rusesc

94
UE ia în calcul un posibil embargou pentru petrolul rusesc - uepetrol-1647876950.jpg

Articole de la același autor

Guvernele ţărilor membre ale Uniunii Europene vor analiza un posibil embargou asupra petrolului rusesc, în contextul în care liderii europeni se vor întâlni săptămâna aceasta cu preşedintele american Joe Biden pentru o serie de summituri concepute să întărească răspunsul Occidentului la invazia Rusiei.

În încercarea de a forţa o retragere a armatei ruse din Ucraina, Uniunea Europeană, alături de aliaţi occidentali, a impus deja mai multe sancţiuni asupra Rusiei, inclusiv o îngheţare a activelor Băncii Centrale a Rusiei.

„Lucrăm la cea de-a cincea rundă de sancţiuni şi multe nume noi au fost propuse”, a declarat un diplomat european de rang înalt sub protecţia anonimatului, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Guvernele UE vor începe luni discuţiile la nivel de miniştri de Externe, înainte ca Joe Biden să ajungă joi la un summit NATO, precum şi la un summit al şefilor de stat şi de guvern din UE şi la o reuniune a G7.

Până acum, Kremlinul nu şi-a schimbat planurile în Ucraina, în pofida celor patru runde de sancţiuni impuse de UE în ultimele săptămâni. În aceste condiţii, blocul comunitar are de făcut o alegere dificilă din punct de vedere economic privind o posibilă sancţionare a importurilor de petrol rusesc, aşa cum au făcut deja SUA şi Marea Britanie. Însă în cazul UE un embargou ar fi mult mai dureros, având în vedere dependenţa de Rusia a blocului comunitar pentru energie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4748 secunde