UE, măsuri pentru protecția producătorilor de oțel și aluminiu

148
UE, măsuri pentru protecția producătorilor de oțel și aluminiu - ue-1528206985.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană ar putea implementa în iulie măsuri preliminare pentru protecția producătorilor de oțel și aluminiu față de taxele de import aplicate de SUA, a declarat, pentru Reuters, comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmstrom. 


O anchetă completă asupra tarifelor americane - 25% asupra importurilor de oțel și 10% asupra celor de aluminiu - va dura nouă luni, a precizat Malmstrom.


Conform reglementărilor Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), UE poate impune tarife provizorii de protecție timp de 200 de zile, dacă o analiză preliminară va arăta că industriile oțelului și aluminiului sunt afectate sau periclitate grav. 


"Tot ce facem este compatibil - la virgulă - cu OMC, spre deosebire de alții", a spus comisarul. 


Statele Unite au introdus taxele respective în martie, iar de vineri, ele se aplică și producătorilor din UE. Comisia Europeană a lansat în aceeași lună un studiu de impact. 


Președintele american Donald Trump a justificat măsurile adoptate prin rațiuni de securitate națională. Malmstrom a apreciat acest punct de vedere ca foarte inovator, deoarece este greu de spus în ce mod comerțul Uniunii Europene poate constitui o amenințare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3461 secunde