UE pregătește al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

231
UE pregătește al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei - uesanctiuni-1649685702.jpg

Articole de la același autor

Miniştrii de externe ai ţărilor din Uniunea Europeană vor analiza luni, la Luxemburg, al şaselea pachet de sancţiuni contra Moscovei, dar chestiunea eventualei opriri a achiziţiei de petrol şi gaz din Rusia încă îi divizează pe cei 27, informează AFP.

„Am impus sancţiuni grele contra Rusiei şi suntem pe cale de a pregăti al şaselea val de astfel de măsuri”, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul vizitei recente efectuate la Kiev alături de şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, conform Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut constant tuturor interlocutorilor săi europeni să adopte sancţiuni puternice. El solicită oprirea achiziţiilor de petrol şi gaz din Rusia şi furnizarea de armament greu pentru forţele ucrainene pentru a rezista ofensivei ruse anunţate în regiunea Donbas (est).

Josep Borrell şi-a anunţat intenţia de a lansa luni discuţii asupra unui embargou petrolier, dar o propunere oficială nu se află pe masă, a recunoscut vineri un înalt funcţionar european.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4527 secunde