UE promite 500 de milioane de euro ţărilor din Balcanii de Vest

126
UE promite 500 de milioane de euro ţărilor din Balcanii de Vest - uebani-1666878591.jpg

Articole de la același autor

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, la Skopje, un ajutor financiar de 500 de milioane de euro pentru ţările din Balcanii de Vest, pentru ca acestea să poată face față crizei energetice, informează AFP.


Această sumă va fi destinată regiunii întregi pentru investiţii în ceea ce este necesar pentru a obţine independenţa în domeniul energiei, a declarat Ursula von der Leyen, fără a preciza termenele la care va fi oferit acest ajutor. Anunţul intervine într-un moment în care preţurile la energie sunt în creştere din cauza agresiunii ruse împotriva Ucrainei şi odată cu apropierea iernii.

Astfel, începând din ianuarie, Macedonia de Nord va putea conta pe un sprijin bugetar de 80 de milioane de euro, a anunţat preşedinta Comisiei Europene din capitala acestei ţări, prima etapă a unui turneu diplomatic în Balcanii de Vest. Acest anunţ este de natură să ajute ţările din regiune, în contextul în care Macedonia de Nord, de exemplu, produce doar două treimi din electricitatea de care are nevoie anual.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5512 secunde