UE trage „frâna de urgenţă” pentru călătoriile din Africa de Sud

199
UE trage „frâna de urgenţă” pentru călătoriile din Africa de Sud - ursulavonderleyen-1637941564.jpg

Articole de la același autor

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, spune că UE va institui interdicția de a călători pentru țările din Africa de Sud, în încercarea de a proteja statele membre de noua variantă a coronavirusului.

„Comisia Europeană va propune, în strânsă coordonare cu statele membre, activarea frânei de urgență pentru a opri călătoriile aeriene din regiunea sud-africană din cauza variantei de îngrijorare B.1.1.529”, spune Ursula von der Leyen, într-un mesaj publicat pe Twitter.


Tot mai multe țări impun măsuri stricte de călătorie, din cauza variantei super-mutante din Africa de Sud. Țările asiatice s-au grăbit să înăsprească restricțiile, vineri, după ce o nouă variantă de coronavirus, posibil rezistentă la vaccinuri, a fost detectată în Africa de Sud. Singapore și India au anunțat controale mai stricte la frontieră și testare COVID-19 mai riguroasă. Germania impune vineri restricții de călătorie, în timp ce Marea Britanie a anunțat deja că zborurile către Londra vor fi temporar interzise din șase state din Africa. Israelul a fost prima țară care a impus astfel de restricții.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021
Stire din Economie : Preţ record pentru grâul românesc
Pagina a fost generata in 0.3864 secunde