UE: Ușa unui acord cu Ucraina este deschisă în continuare

73
UE: Ușa unui acord cu Ucraina este deschisă în continuare - ue-1387302056.jpg

Articole recomandate

Mai mulți miniștri de Externe din state membre ale Uniunii Europene au afirmat, la Bruxelles, că ușa este deschisă în continuare unui acord de asociere cu Ucraina, în pofida anunțării de către comisarul însărcinat cu dosarul a suspendării negocierilor, relatează AFP.

"Ușa rămâne deschisă", a declarat William Hague, șeful diplomației britanice, înaintea unei reuniuni cu omologii săi, dominate de situația din Ucraina. "Credem că este important ca Ucraina să poată să ia o decizie fără să fie supusă unei presiuni externe", a adăugat el.

"Nu există motive de suspendare a negocierilor", a subliniat ministrul olandez de Externe, Frans Timmermans, vizibil surprins de anunțul comisarului european Stefan Fule.

Acesta a scris într-un mesaj postat pe contul său de Twitter că lucrările în vederea unui acord de asociere au fost suspendate din cauza lipsei unui angajament clar din partea președintelui ucrainean Viktor Ianukovici de a semna documentul. O sursă europeană a precizat că UE este pregătită să discute despre semnarea acordului, dar că este necesar ca mai înainte Kievul să-și clarifice intențiile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Actual : Fidel Castro îl evocă pe Hugo Chavez
Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Actual : Vulcanul Etna  și-a întrerupt erupția
Pagina a fost generata in 1.3496 secunde