Secretarul de stat francez Amelie de Montchalin:

"UE va întâmpina probleme existențiale dacă nu dă dovadă de solidaritate"

253

Articole recomandate

Uniunea Europeană va întâmpina probleme existențiale în cazul în care nu dă dovadă de solidaritate în criza privind epidemia Covid-19, a afirmat, duminică, secretarul de stat francez pentru afaceri europene Amélie de Montchalin, transmite agenția AFP, consultată de Agerpres.

"Trebuie să pregătim împreună ieșirea din criză, relansarea și să arătăm că suntem eficienți pentru că suntem împreună", a spus Amelie de Montchalin în emisiunea "Întrebări politice" a postului de radio France Inter, pentru cotidianul Le Monde și pentru France Televisions.

Fostul președinte al Comisiei Europene Jacques Delors a avertizat, sâmbătă, că lipsa solidarității ar putea duce la "un pericol mortal pentru Uniunea Europeană".

"Pentru relansarea economiei post-criză sunt avute în vedere instrumente tehnice", a afirmat secretarul de stat francez pentru afaceri europene, care a evocat un "plan de relansare european ce poate fi adoptat de Comisia Europeană".

Uniunea Europeană a acceptat, joi, la presiunea Italiei, unde pandemia Covid-19 a cauzat cele mai multe decese din Uniunea Europeană, să examineze în termen de 15 zile măsurile cele mai ferme pentru a face față recesiunii anunțate.

XXX

China și Rusia nu trebuie să instrumentalizeze ajutoarele pe care le oferă altora în cadrul crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus, a mai declarat Amelie de Montchalin, care a deplâns punerile în scenă cu scop propagandistic.

"Solidaritatea nu se instrumentalizează", a declarat Amelie de Montchalin.

China și Rusia sunt criticate pentru că vor să profite de pe urma ajutoarelor pe care le furnizează, în special țărilor europene, pentru a-și promova propriul model de putere.

Pe 12 martie, Beijingul a trimis nouă experți chinezi și câteva tone de ajutoare medicale la Roma. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.181 secunde