UE va lua decizia privind autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech pe 21 decembrie

379
UE va lua decizia privind autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech pe 21 decembrie - 1-1608041110.jpg

Articole recomandate

Confruntată cu apeluri de a grăbi procesul de evaluare a vaccinurilor împotriva COVID-19, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că va lua pe 21 decembrie o decizie cu privire la autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech, cu opt zile mai devreme decât era planificat, relatează agenţiile Reuters şi DPA, citate de Agerpres.


La rândul ei, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a apreciat că un aviz pozitiv al EMA pentru vaccinul Pfizer-BioNTech pe 21 decembrie ar putea permite începerea vaccinării în statele UE încă de anul acesta.


''Probabil că primii europeni vor fi vaccinaţi înainte de sfârşitul lui 2020'', a scris ea pe Twitter, după ce EMA a anunţat că va avea pe 21 decembrie o reuniune extraordinară privind vaccinul Pfizer-BioNTec, precizând de asemenea că a primit date suplimentare despre acest vaccin.


EMA emite recomandări asupra noilor tratamente şi produse medicale. Comisia Europeană are însă cuvântul final în privinţa aprobării şi, de regulă, respectă recomandările formulate de EMA. Vaccinul Pfizer-BioNTech este deja administrat în ţări precum Statele Unite, Marea Britanie şi Canada, după ce a obţinut aprobările necesare din partea autorităţilor cu rol de reglementare din aceste state.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.709 secunde