UE vrea să evite o criză a migraţiei generată de insecuritatea alimentară

105
UE vrea să evite o criză a migraţiei generată de insecuritatea alimentară - ue-1657626585.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană se pregăteşte pentru un posibil val de sosiri de refugiaţi din cauza insecurităţii alimentare, agravată de războiul din Ucraina, şi vrea să evite o „criză la frontierele sale”, a afirmat, luni, comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson, a consemnat agenţia AFP, consultată de Agerpres.


„Tensiunile create de criza alimentară şi de criza energetică pot conduce la situaţii de insecuritate care să-i determine pe oameni să-şi părăsească ţările”, a spus responsabila UE în cadrul conferinţei de presă din finalul reuniunii de la Praga a miniştrilor europeni de interne. „Bineînţeles că este o provocare uriaşă”, a recunoscut ea, adăugând că „nimeni nu poate anticipa numărul de sosiri”. „Dar nu trebuie să aşteptăm să apară o criză la frontierele noastre”, a avertizat comisarul.


Comisia Europeană şi statele membre lucrează la „planuri de contingenţă” pentru a face faţă acestor sosiri, „dar încercăm bineînţeles să le evităm, prin contacte cu ţările partenere”, a menţionat Ylva Johansson, care, vineri, urmează să semneze la Bruxelles un „parteneriat de luptă împotriva traficului de migranţi” cu ministrul de interne nigerian Hamadou Adamou Souley.


Directoarea interimară a agenţiei europene pentru frontiere Frontex, Aija Kalnaja, a subliniat la rândul ei că UE s-a pregătit bine pentru refugiaţii din Ucraina, dar trebuie să se pregătească şi pentru valuri migratorii din alte regiuni ale lumii din cauza insecurităţii alimentare, a mai notat AFP. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5256 secunde