UE vrea să folosească activele oligarhilor ruși pentru reconstrucția Ucrainei

128
UE vrea să folosească activele oligarhilor ruși pentru reconstrucția Ucrainei - ueactive-1653059369.jpg
Uniunea Europeană vrea să folosească activele înghețate ale oligarhilor ruși pentru a finanța reconstrucția Ucrainei după război, a spus președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Reuters.

Comisia a propus miercuri un împrumut de 9 miliarde de euro pentru Ucraina pentru a ajuta țara să funcționeze, în timp ce luptă împotriva ocupanților ruși.


„Avocații noștri lucrează intens la găsirea unor posibile modalități de folosire a activelor înghețate ale oligarhilor pentru reconstrucția Ucrainei. Cred că și Rusia ar trebui să aibă o contribuție”, a spus von der Leyen pentru postul german de televiziune ZDF.


Ea a adăugat că este în favoarea cuplării reconstrucției pe termen lung a Ucrainei cu reformele necesare pentru ca țara să adere la Uniunea Europeană.


Ucrainenii vor un viitor în Uniunea Europeană, însă trebuie îndeplinite anumite standarde pentru aderare în domenii precum statul de drept și în sfera economică și politică, a spus șefa Comisiei Europene.

„Procesul de aderare depinde foarte mult de modul în care se comportă țara candidată și de ceea ce face. Ucraina vrea să adere la UE cu orice preț, ceea ce înseamnă că există o motivație puternică pentru a întreprinde reformele necesare”, a spus ea.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7186 secunde