Uite Portul, nu e Portul!

1073
# Supărat că ar putea rămâne fără port, mai ales dacă se schimbă Guvernul, Mazăre îl amenință pe Orban cu o plângere penală

Protocolul privind trecerea a 20% dintre acțiunile Companiei Administrația Porturilor Maritime Constanța cu titlu gratuit către administrația locală ar fi trebuit să fie semnat ieri, potrivit legii adoptate în 30 octombrie. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, nu s-a mai deplasat ieri la Constanța, atât el cât și reprezentanții liberali constănțeni menționând că nu erau întrunite toate condițiile pentru semnarea protocolului. Acest fapt a determinat ieșirea în fața presei a primarului Radu Mazăre care a anunțat că luni va depune o plângere penală împotriva ministrului Orban, pe motiv că nu ar fi respectat legea și că ar fi comis un abuz în serviciu. Mai mult decât atât, Mazăre a anunțat în cadrul conferinței de ieri că a trimis o notificare, printr-un executor judecătoresc, și către Ministerul Transporturilor, în vederea "respectării legii", dar și una către APC.
Referitor la această temă, liberalii constănțeni au anunțat ieri că protocolul nu a fost semnat din rațiuni tehnice, dar și pentru că s-a constatat că nu s-a asigurat cvorumul Consiliului de Administrație al APC, urmând ca semnarea actului privind transferul pachetului de 20% către administrația municipiului Constanța să aibă loc pe 3 decembrie.
Reacția ministrului Ludovic Orban la declarațiile edilului social-democrat al Constanței a fost promptă: "Nu îi dau replică lui Mazăre!". Totodată, el a explicat că "protocolul va fi semnat, conform legii, atunci când vor fi îndeplinite toate condițiile, cel mai probabil săptămâna viitoare". Nu în ultimul rând, Orban i-a recomandat lui Radu Mazăre "să nu se încarce suplimentar de aspecte electorale și să nu mai fie așa nervos. Mai bine s-ar ocupa, mai degrabă, de administrația Constanței", a declarat, pentru "Cuget Liber", ministrul Transporturilor.
Reamintim că legea privind transferul unui pachet de 1.369.125 dintre acțiunile deținute de stat ale CNAPMC a fost trimisă către reexaminare de președintele Traian Băsescu, cerere care, însă, ulterior a fost respinsă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5078 secunde