Ulei de palmier și cafea, la schimb cu avioane de vânătoare rusești Suhoi

175
Ulei de palmier și cafea, la schimb  cu avioane de vânătoare rusești Suhoi - uleidepalmiersicafea-1502199870.jpg
Indonezia va schimba ulei de palmier, cafea și ceai cu avioane de vânătoare rusești, cu scopul de a profita de noile sancțiuni internaționale care afectează Rusia, a indicat marți un responsabil local, citat de France Presse.

Jakarta a semnat săptămâna trecută cu Moscova un protocol de acord care prevede achiziționarea a 11 avioane de vânătoare rusești Suhoi în schimbul unor produse de primă necesitate, a indicat Marolop Nainggolan, purtător de cuvânt al Ministerului Comerțului indonezian. "Ideea a fost lansată anul trecut, unele persoane sugerând că Indonezia ar trebui să cumpere avioanele la schimb cu principalele noastre produse alimentare", a declarat Nainggolan.

Noile sancțiuni adoptate la începutul lunii de Uniunea Europeană și de SUA vizează Rusia pentru presupusul său amestec în alegerile prezidențiale americane și anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova.

Totuși, ministrul comerțului indonezian, Enggartiasto Lukita, a estimat că sancțiunile, care au constrâns Rusia să caute noi piețe, pot fi o șansă bună pentru Indonezia.

"Este o oportunitate pe care noi nu ar trebui să o pierdem din vedere", a declarat el săptămâna trecută la Moscova.

Acordul, care urmează să fie pus în aplicare prin conglomeratul public rusesc Rostec și cel indonezian PT Perusahaan Perdagangan Indonesia, ar putea deschide calea și altor acorduri bilaterale, ca de exemplu în domeniile energiei și aviației, a subliniat Lukita.

Aceste informații intervin în timp ce ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, începe marți o vizită de două zile în Indonezia.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.282 secunde