Au plecat americanii!

Ultimele trupe americane au părăsit Irakul

564
Ultimele trupe americane au părăsit Irakul - americaniirak-1324213224.jpg

Articole recomandate

Armata americană a părăsit ieri dimineață Irakul, la aproape nouă ani de la declanșarea ofensivei și înlăturarea de la putere a dictatorului Saddam Hussein, lăsând această țară bogată în petrol într-o gravă criză politică.
Ultimul convoi compus din 110 vehicule ce transportau aproximativ 500 de militari a traversat frontiera la ora 7.30 (6.30, ora României). Ultimul vehicul a trecut opt minute mai târziu.
În urmă cu opt ani și nouă luni, forțele americane trecuseră această frontieră în sens invers, în cadrul Operațiunii "Iraqi Freedom", care avea să devină războiul cel mai controversat după cel din Vietnam, desfășurat cu jumătate de secol înainte.
Armata americană, care a avut în Irak până la 170.000 de militari în punctul maxim al luptei contra insurecției, a abandonat 505 baze. Numai 157 de militari vor mai rămâne în această țară, responsabili cu antrenarea forțelor irakiene, dar și un contingent de pușcași marini, pentru a proteja ambasada.
Ultimul convoi a părăsit baza Imam Ali, denumită Camp Adder de americani, situată în apropiere de Nassiriya, în jurul orei 2.30 (1.30, ora României), și a parcurs un drum de 350 de kilometri până în Kuwait.
Unii soldați aplaudau, vizibil ușurați că misiunea s-a încheiat. Alții se întrebau cum vor reacționa irakienii când vor descoperi că americanii au plecat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Actual : SUA transferă ultima bază irakienilor
Vineri, 16 Decembrie 2011
Stire din Actual : Revoltă în China
Pagina a fost generata in 0.508 secunde