Ultimul raport al armatei Ucrainei: "Kievul, atacat din toate direcțiile, Mariupol nu a fost cucerit"

112
Ultimul raport al armatei Ucrainei:

Articole de la același autor

Noi explozii au avut loc peste noapte în Kiev și în Herson, în timp ce sirenele anti-aeriene au răsunat în multe alte orașe. Autoritățile ucrainene au confirmat că Herson și zona din jur sunt sub controlul armatei ruse. Șeful administrației regionale le-a cerut locuitorilor să rămână în casă, pentru că rușii sunt peste tot în oraș și sunt periculoși.

Totodată, primarul spune că întâmpină dificultăți uriașe în a aduna morții și a-i înmormânta, precum și cu livrarea alimentelor și a medicamentelor. Orașul-port Mariupol de la Marea Azov, foarte important din punct de vedere strategic, este înconjurat de trupe rusești.

Un milion de refugiaţi au fugit din Ucraina în ţările vecine de la începutul invaziei ruse în urmă cu o săptămână, potrivit Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.

„În doar şapte zile, am asistat la exodul a un milion de refugiaţi din Ucraina către ţările vecine”, a scris Filippo Grandi pe Twitter.

„Pentru alte milioane, în interiorul Ucrainei, este timpul ca armele să fie reduse la tăcere, astfel încât asistenţa umanitară să poată ajunge şi să salveze vieţi”, a pledat el.

Ministerul ucrainean al Apărării susține că ofensiva forțelor ruse rămâne fără succes în toate direcțiile și că orașul Mariupol este în continuare sub controlul ucrainenilor, scrie BBC.

Potrivit ultimului raport al ministerului ucrainean, publicat joi dimineață la ora 06:00, forțele ruse au continuat atacurile în zone apropiate de capitala Kiev - Vișgorod, Fastiv și Obukhiv, unde au fost observate tabere rusești instalate.

Mai mult, au fost observate mișcări de parașutiști și ambarcațiuni cu rachete în Marea Neagră, îndreptându-se în direcția orașului Odesa.

Mesajul mai face apel la internauți să nu mai transmită informații în timp real despre bombardamente, pentru ca postările lor să nu ajute trupele ruse.

BBC nu a putut verifica afirmațiile ministerului ucrainean din surse independente.

Ministerul Economiei din Germania a aprobat livrarea a 2.700 de rachete sol-aer pentru Ucraina, după ce în ultimele zile guvernul condus de cancelarul Olaf Scholz a revizuit politicile privind exporturile de arme şi a permis livrări directe de armament către Ucraina, pe fondul agresiunii militare ruse.


Surse din ministerul german al Economiei au declarat că armele respective sunt rachete uşoare Strela, de concepţie sovietică, aflate în stocurile forţelor armate ale fostei Germanii de Est, relatează DPA. Guvernul a revizuit politicile privind exporturile de arme şi a permis livrări directe de armament către Ucraina, după atacul armatei ruse.

În ultimele zile, Ministerul Apărării german a analizat ce alte arme ar putea furniza forţelor armate ucrainene în timpul actualului conflict cu Rusia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8343 secunde