Un asteroid cu un diametru de 230 km trece vineri pe lângă Pământ

131
Un asteroid cu un diametru de 230 km trece vineri pe lângă Pământ - asteroidlivestream-1379082430.jpg

Articole recomandate

Asteroidul 324 Bamberga trece astăzi pe lângă Terra, la o distanță suficient de apropiată încât să poată fi văzut cu un simplu binoclu, relatează The Warchers și Teleport2001, transmite Agerpres.ro.

Atunci când va ajunge în opoziție cu constelația Peștilor, în jurul orei 12:00 GMT, el se va afla la o distanță de 121 milioane km de Pământ și va avea o strălucire de magnitudinea +8,1 (la fel de strălucitor ca Titan, una dintre lunile mari ale gigantului gazos Saturn). Astfel, 324 Bamberga ocupă locul 10 în topul celor mai strălucitori asteroizi din centura dintre Marte și Jupiter, după, în ordine, Vesta, Pallas, Ceres, Iris, Hebe, Juno, Melpomene, Eunomia și Flora.

Asteroidul 324 Bamberga se încadrează într-o poziție confortabilă pentru observare o dată la 22 de ani. Ultima oară, el a putut fi observat în 1991, estimându-se că va trece din nou pe lângă Terra într-o poziție din care va putea fi văzut abia 2035.

Asteroidul va înainta cu o viteză foarte mică, trecând din constelația Peștilor spre constelația Pegas.

Potrivit experților, acest asteroid nu constituie o amenințare pentru Pământ, dar el este singurul asteroid de această dimensiune care va trece la o distanță atât de mică de Terra.

Asteroidul 324 Bamberga a fost descoperit la 25 februarie 1892 de astronomul austriac Johann Palisa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4 secunde