Un avion plin cu o tonă și jumătate de AUR, blocat pe aeroport

989
Un avion plin cu o tonă și jumătate de AUR, blocat pe aeroport - maimultioficialiturciinclusivdin-1357482329.jpg

Un avion al companiei aeriene turce ULS Cargo cu o încărcătură de o tonă și jumătate de lingouri de aur este imobilizat de marți pe aeroportul internațional din Istanbul, autoritățile turce estimând că documentele lui nu sunt în regulă, semnalează, duminică, presa din Turcia, transmite capital.ro.

Avionul, un Airbus A300 care efectua o cursă între Ghana și Dubai (Emiratele Arabe Unite), a fost nevoit să se îndrepte spre aeroportul Atatürk din cauza unor probleme de carburant, a precizat canalul CNN-Türk.

Din cauza lipsei anumitor documente administrative, aparatul a fost imobilizat iar încărcătura a fost sigilată, potrivit presei.

Poliția a instituit un amplu dispozitiv de supraveghere în jurul aparatului pentru a împiedica orice tentativă de furt, a precizat canalul public TRT.


Presa a semnalat mai multe ipoteze: încărcătura de aur ar fi o plată din partea Ghanei către Iran - afectat de sancțiuni internaționale din cauza controversatului său program nuclear - iar trecerea sa prin Dubai ar avea scopul de a nu atrage atenția. Nici autoritățile turce, nici responsabilii companiei de transport nu au comentat cazul, completează sursa citată.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Actual : Avion evacuat, aeroportul din Glasgow închis
Joi, 18 Octombrie 2012
Stire din Economie : Prețul aurului e în creștere
Pagina a fost generata in 0.328 secunde