UN AVION S-A PRĂBUȘIT ÎN PORTUGALIA, ÎN TIMP CE ȚARA ESTE DEVASTATĂ DE INCENDII

624

Articole recomandate

Un avion folosit la stingerea incendiilor din centrul Portugaliei s-a prăbușit. În acest moment, nu este clar câte persoane se aflau la bord și nici nu este clar ce au pățit.



Avionul s-a prăbușit în timp ce intervenea în centrul Portugaliei, zonă devastată de incendii de pădure. Peste 1.000 de pompieri se luptă cu flăcările puternice. Incendiile au izbucnit sâmbătă seară, după ce țara a fost lovită de un val de caniculă și apoi de furtuni violente cu fulgere.

În urma incendiilor, 64 de oameni și-au pierdut viața și peste 130 au fost răniți. Cei mai mulți și-au pierdut viața după ce au rămas prinși în mașini, în timp ce încercau să fugă din satele înconjurate de flăcări.


În total, 11 avioane de luptă împotriva incendiilor, inclusiv de tip Canadair precum cel prăbușit, au fost trimise duminică de Spania (șase), Franța (trei) și Italia (două). Nu este clar de unde provenea avionul prăbușit.

Protecția Civilă a anunțat că se așteaptă ca incendiul să fie controlat "în curând", însă nivelul ridicat al temperturii atmosferice fac misiunea pompierilor una dificilă. Temperaturile urmează să atingă 38 de grade Celsius săptămâna aceasta, iar intensificarea rafalelor de vânt poate reaprinde incendiul în zone în care acesta a fost controlat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5929 secunde