Un bărbat a murit după ce a fost înghițit de un aparat RMN

638
1
Un bărbat a murit după ce a fost înghițit de un aparat RMN - raxexriscurirmn29415900-1517227742.jpg

Articole recomandate

Un bărbat de 32 de ani din India a murit după ce a fost înghițit de un scanner RMN, în timp ce își vizita la spital o rudă bolnavă, potrivit Daily Mail.


Indianul Rajesh Maru a fost atras cu putere de forța magnetică a aparatului RMN din cauza unui cilindru de oxigen pe care îl avea în brațe.

Potrivit unui comunicat al poliției din Mumbai, incidentul tragic a avut loc sâmbătă seara la spitalul Nair din metropola indiană.

"Am arestat un doctor și un asistent medical, pe baza articolului 304 din codul penal din India, neglijența lor a dus la uciderea unui om", a spus purtătorul de cuvânt al poliției, Deepak Deoraj.

Raportul preliminar al poliției spune că bărbatul a fost ucis de oxigenul lichid pe care l-a inhalat în clipa în care acesta s-a ciocnit de scannerul RMN.

Șeful spitalului indian, Ramesh Bharmal, a declarat că a fost deschisă o investigație pentru aflarea cauzei exacte a morții și că probele video de la camerele de supraveghere au fost predate poliției.

Rezonanța magnetică nucleară (RMN) este o metodă imagistică de înaltă performanță, neinvazivă și neiradiantă, care utilizează un câmp magnetic puternic pentru a obține detalii de finețe a diverselor structuri componente ale corpului uman. Prin RMN pot fi investigate toate organele, metoda fiind de elecție în afecțiunile sistemului nervos, genitale și musculoscheletale.

Singurele riscuri ale unei investigații cu scannerul RMN sunt cele pentru pacienții cu stimulator cardiac sau care dețin corpuri străine, metalice, implantate și neanunțate medicului. Datorită pătrunderii în câmpul magnetic, la intrarea în sala RMN pacienții nu trebuie să aibă asupra lor obiecte ca: ceasuri, carti de credit sau cecuri, portofele, chei, pixuri si stilouri, anumite bijuterii, alte obiecte metalice.



Comentează știrea

costica
29 ianuarie 2018
Cel mai important moment este acum!

Oferim tuturor o posibilitate reala si extrem de avantajoasa de suplimentare a veniturilor, in timpul liber, cu un program foarte flexibil, fara obligatii de niciun fel. Asiguram instruire gratuita, asistenta pe parcursul activitatii si tot ceea ce e necesar pentru ca dumneavoastra sa castigati bani. Solicitati acum informatii la adresa de email; pacurarucostica1963@gmail com

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1804 secunde