Un caz de spionaj descoperit de serviciile de informaţii din Grecia

294
Un caz de spionaj descoperit de serviciile de informaţii din Grecia - 1-1679037144.jpg
Serviciile greceşti de informaţii au dezvăluit, într-un comunicat, că au reperat o femeie cunoscută sub numele de „Maria T” care lucra pentru servicii de informaţii străine pe teritoriul Greciei, notează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Potrivit comunicatului, „Maria T”, care pretindea că este greacă şi lucra ca fotograf în timp ce deţinea un magazin de artizanat şi tricotaje la Atena, a obţinut cetăţenia elenă în 2018. Pretinzând că s-a născut din părinţi greci, ea a reuşit să obţină cu uşurinţă naţionalitatea greacă, dreptul sângelui primând în Grecia.

În realitate, serviciile greceşti de informaţii au explicat că era o „acoperire” şi că se numea „Irina A.S.” şi a lucrat pentru servicii de informaţii străine. Naţionalitatea spioanei, însă, nu a fost dezvăluită de serviciile elene de informaţii.

Potrivit poliţiei elene, această tânără în vârstă de aproximativ 30 de ani făcea parte din categoria agenţilor ilegali (sau clandestini), neavând oficial nicio legătură cu guvernul ţării sale de origine şi folosind o acoperire greu de reperat. Aceşti agenţi, conform serviciilor greceşti, folosesc adesea documente ale unor persoane decedate, ceea ce a fost şi cazul şi cu aşa-zisa Maria T.

„Este clar că activitatea Mariei T. nu s-a limitat la teritoriul grecesc. În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, a putut să călătorească şi să lucreze în multe ţări europene”, mai precizează comunicatul serviciilor greceşti de informaţii care, prin urmare, sunt mulţumite că au dat peste spioana care nu se mai află pe teritoriul Greciei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4156 secunde