Un celebru portret al lui Marilyn Monroe a devenit cea mai scumpă operă de artă din secolul al XX-lea

75
Un celebru portret al lui Marilyn Monroe a devenit cea mai scumpă operă de artă din secolul al XX-lea - marilynmonroeportret-1652184974.jpg
Un celebru portret al actriţei Marilyn Monroe realizat de artistul american Andy Warhol a fost vândut luni la licitaţie, la New York, pentru suma de 195 de milioane de dolari, devenind astfel cea mai scumpă operă de artă din secolul al XX-lea vândută vreodată la licitaţie, potrivit casei Christie's, relatează dpa şi AFP.

Tabloul „Shot Sage Blue Marilyn”, pictat în 1964 de Andy Warhol, la doi ani după moartea tragică a sex-simbolului de la Hollywood, s-a vândut în doar patru minute cu preţul exact de 195,04 milioane de dolari, într-o sală plină la sediul casei de licitaţii Christie's, în centrul Manhattan-ului.

Zeci de intermediari ai Christie's s-au aflat şi ei la licitaţie, primind comenzi prin telefon de la cumpărători. Casa de licitaţii, deţinută de omul de afaceri francez François Pinault, a precizat în timpul unei scurte conferinţe de presă că oferta câştigătoare a fost făcută din sală.

Valoarea acestui tablou, realizat pe baza unei fotografii a actriţei, fusese estimată înainte de licitaţie la 200 de milioane de dolari.

Celebra imagine cu Marilyn Monroe a aparţinut fundaţiei lui Thomas şi Doris Ammann (frate şi soră) din Zurich, care va dedica toate veniturile obţinute din vânzare în scopuri caritabile pentru îmbunătăţirea vieţii copiilor din întreaga lume, prin programe de sănătate şi educaţie, transmite Agerpres. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3752 secunde