Un conflict între Iran și SUA ar duce la un "haos de nedescris"

280
Un conflict între Iran și SUA ar duce la un

Articole recomandate

Un conflict între Iran și SUA ar duce la un "haos de nedescris", a atenționat, ieri, regele Abdullah al II-lea al Iordaniei într-un discurs asupra tensiunilor în creștere în Orientul Mijlociu, informează Agerpres.


"Și dacă data viitoare niciuna dintre cele două tabere nu va face un pas înapoi, antrenându-ne pe toți într-un haos de nedescris?", a spus monarhul în Parlamentul European de la Strasbourg, în timp ce punctul culminant al tensiunilor dintre Teheran și Washington pare să fie depășit.


"Un război total pune în pericol stabilitatea întregii regiuni. De asemenea, riscă să perturbe masiv întreaga economie mondială, dar și să provoace un reviriment al terorismului în lumea întreagă", a continuat monarhul, care și-a exprimat deja îngrijorarea luni la postul France 24 cu privire la o "resurgență" a grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în Irak și Siria.


"Ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu este resimțit peste tot în lume", a subliniat, regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, monarhul uneia dintre rarele țări din regiune care beneficiază de o relativă stabilitate. "Și dacă Siria va rămâne ostatica unor rivalități internaționale și va recădea într-un război civil? Și dacă vom asista la o reapariție a grupării Stat Islamic, iar Siria va deveni o bază pentru atacuri împotriva restului lumii?", a atenționat el.


În ceea ce privește Libia, una dintre principalele îngrijorări internaționale actuale în legătură cu Iranul este "ce se va întâmpla dacă ea se va cufunda într-un război total (...) dacă va deveni o nouă Sirie, mult mai aproape" de Europa, a subliniat el în fața parlamentarilor europeni.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3938 secunde