Un copil FURAT acum 40 de ani s-a întors la mamă. Ce s-a întâmplat între timp face înconjurul lumii!

727
Un copil FURAT acum 40 de ani s-a întors la mamă. Ce s-a întâmplat între timp face înconjurul lumii! - 531833911700-1513863875.jpg

Articole recomandate

O poveste incredibilă dintr-un cartier de pe insula Timor circulă pe Internet, senzibilizând o lume întreagă. O localnică în vârstă de 47 de ani, pe nume Kauka, s-a întâlnit pentru prima dată cu mama sa după 39 de ani după ce a fost răpită.


Totul s-a întâmplat în 1978, atunci când armata indoneziană a invadat Timorul de Est sub pretextul de anti-colonialism. Atunci Kauka a fost luată ostatică de către soldații inamici.

Așa a ajuns în familia unui militar, iar acolo a fost tratată brutal: a fost bătută, forțată să le slujească și își băteau joc stingând mucurile de țigări tot de ea. După ce s-a mutat cu noua familie în Indonezia, femeia s-a confruntat numai cu necazuri și suferințe. A fost forțată să se convertească de la catolicism la Islam.

După un timp, Kauka a reușit să fugă, adăpostindu-se în casa surorii tatălui ei vitreg. Înainte de a muri, mătușa sa a rugat-o să accepte să devină noua soție a soțului ei, iar Kauka a acceptat. În calitate de noua parteneră de viață a bărbatului femeii care a murit, Kauka și-a luat angajamentul de a menține familia și și-a asumat mai multe treburi ale casei, având grijă și de copiii rămași orfani de mamă.


La finalul ocupației indoneziene de 24 de ani, care a durat între anii 1975-1999, Kauka a putut să se întoarcă acasă și să se reîntâlnească cu rudele care au supraviețuit. Luna trecută, prin intermediul unei organizații caritabile, Kauka a revenit în satul Berleo din Timorul de Est.

Acolo a fost întâmpinată de fratele mai mic, pe care însă, la început, nu l-a recunoscut. În fața casei, o aștepta și mama sa. Kauka a îmbrățișat-o strâns, însă, a mărturisit că deja nici pe ea nu o mai recunoaște.

Cu toate acestea, după câteva minute de conversație, cele două și-au amintit mai multe momente din copilăria tinerei răpite. În acele clipe, Kauka i-a luat mâna mamei , s-a uitat la încheietură și a văzut o cicatrice, care a apărut în urma unui incident atunci când Kauka era mică. "Aceasta e mama mea", a spus femeia în lacrimi.

Potrivit unor date oficiale, peste 4000 de copii au fost răpiți în timpul ocupației Timorului de Est.

Foto: theguardian.com
sursa: realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1071 secunde