Un grup de hackeri a sustras date din reţelele guvernamentale americane

165
Un grup de hackeri a sustras date din reţelele guvernamentale americane - hackerirusia-1603460376.jpg

Articole recomandate

Un grup de hackeri susţinut de Rusia a sustras date de la cel puţin două servere guvernamentale ca parte a unui atac cibernetic asupra a zeci de administraţii regionale şi locale din SUA, au anunţat joi autorităţile americane, potrivit DPA.

Respectivul grup rusesc, cunoscut şi ca Ursul Energetic sau Libelula, printre alte denumiri, a desfăşurat o serie de atacuri cibernetice începute cel puţin din septembrie, au precizat, într-un comunicat comun, Biroul Federal de Investigaţie (FBI) şi Agenţia pentru Securitate Cibernetică şi Infrastructură de Securitate (CISA), fără a preciza ce reţele au fost atacate.

„Până acum, FBI şi CISA nu au informaţii care să indice că acest actor (o ameninţare avansată persistentă) a perturbat intenţionat vreo operaţiune de aviaţie, educaţională, electorală sau guvernamentală”, au precizat agenţiile.

Ele au adăugat că hackerii ar putea încerca să obţină acces la viitoare operaţiuni perturbatoare pentru a influenţa politici şi acţiuni ale SUA sau pentru a delegitima autorităţi locale.

Casa Albă a atras atenţia asupra încercărilor de hacking din partea Chinei şi Iranului.

Anterior joi, Departamentul Trezoreriei SUA a anunţat sancţiuni împotriva a cinci entităţi iraniene pentru tentative de amestec în alegeri.

Mark Meadows, şeful de cabinet de la Casa Albă, a declarat joi că guvernul federal este în permanentă alertă pentru a bloca orice interferenţe străine în alegerile prezidenţiale, spunând că ele sunt operate în mare parte de China.

Într-o declaraţie pentru Fox News, Meadows a spus că vor fi consecinţe pentru amestecul iranian în alegeri, adăugând că există alte două sau trei ţări pe care le monitorizăm cu atenţie.

El a spus că nu este îngrijorat că procesul de vot poate fi alterat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2919 secunde