Un grup de hackeri din care fac parte și români, responsabil pentru atacul informatic de la British Airways

237
Un grup de hackeri din care fac parte  și români, responsabil pentru atacul informatic de la British Airways - hackerbritishairways-1536756429.jpg

Articole recomandate

Un grup de hackeri cunoscut sub numele de Magecart, din care se crede că ar face parte hackeri din România și Lituania, ar fi responsabil pentru atacul informatic de la British Airways, susține cercetătorul Yonathan Klinjsma, de la compania de cyber-securitate RiskIQ, relatează cotidianul britanic The Telegraph, preluat de Agerpres.

British Airways a anunțat săptămâna trecută că aproximativ 380.000 de clienți ar putea fi afectați de furtul datelor de pe cardurile folosite pentru comenzi online în perioada 21 august - 5 septembrie.

Magecart este activ din 2015 și este cunoscut pentru mai multe escrocherii în domeniul tranzacțiilor cu carduri de credit în mediul online, printre care și un atac informatic la compania Ticketmaster.

Circa 380.000 de clienți ai companiei British Airways ar putea fi afectați de furtul datelor de pe cardurile folosite pentru comenzi online, informează AFP și Reuters. International Airlines Group (IAG), care deține linia aeriană, a anunțat joi că sunt vizați cei care au făcut rezervări online sau cu ajutorul aplicației mobile, din 21 august până în 5 septembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0509 secunde