Un incendiu de vegetaţie activ în sudul Spaniei a fost stabilizat

114
Un incendiu de vegetaţie activ în sudul Spaniei a fost stabilizat - incendiuspania-1655129933.jpg

Articole de la același autor

Pompierii au reuşit să limiteze răspândirea unui incendiu de vegetaţie care a devastat 3.500 de hectare de pădure şi tufăriş în sudul Spaniei, a anunţat ministrul spaniol pentru Relaţia cu Parlamentul, Felix Bolanos, informează Reuters.

Incendiul s-a declanşat miercuri după-amiază pe versantul Muntelui Pujerra din Sierra Bermeja, la nord de Costa del Sol. Aproximativ 2.000 de persoane din oraşul Benahavis au fost evacuate de către serviciile de urgenţă.

„Vestea bună este că incendiul este stabilizat, nu mai afectează populaţia, iar cetăţenii vor putea să se întoarcă la casele lor în următoarele ore”, a declarat Bolanos în faţa reporterilor la Benahavis.


Un incendiu de vegetaţie este considerat ţinut sub control atunci când nu se mai răspândeşte liber de-a lungul unui front deschis, a precizat departamentul local de pompieri. Sute de pompieri şi mai multe aeronave pentru stingerea incendiilor luptau cu flăcările vineri dimineaţă.


Trei pompieri au fost răniţi miercuri seară, unul dintre ei fiind internat cu arsuri grave într-un spital din Malaga.

Un alt incendiu de vegetaţie a devastat acelaşi lanţ muntos în septembrie, mistuind cel puţin 7.780 de hectare de pădure şi tufăriş. Aproximativ o mie de pompieri, ajutaţi de aproximativ 50 de aeronave speciale, au fost desfăşuraţi pentru stingerea acelui incendiu



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5567 secunde