Un institut polonez a clasificat pisicile ca făcând parte dintr-o specie străină invazivă

234
Un institut polonez a clasificat pisicile ca făcând parte dintr-o specie străină invazivă - pisici-1659018757.jpg

Articole de la același autor

Un institut științific polonez a clasificat pisicile domestice drept specie străină invazivă, invocând daunele pe care le provoacă păsărilor și altor animale sălbatice, scrie AP News.com.

Iubitorii de pisici au reacționat imediat la această decizie, înfruntându-l în special pe principalul om de știință care a participat la studiu.


Wojciech Solarz, un biolog de la Academia Poloneză de Științe, spune că nu a fost pregătit pentru o reacție publică dezaprobatoare când a introdus „Felis catus”, numele științific al pisicii comune, într-o bază de date națională la categoria specii străine.


„Baza de date conținea deja alte 1.786 de specii enumerate fără obiecții”, a declarat Solarz pentru Associated Press marți. „Revolta cauzată de clasificarea speciei străine invazive nr. 1.787”, a spus el, poate fi rezultatul unor materiale de presă care au creat impresia falsă că institutul ar fi cerut ca pisicile domestice să fie eutanasiate.

Solarz a spus că s-a ajuns la această clasificare pentru că pisicile au un impact dăunător asupra biodiversității, având în vedere numărul de păsări și mamifere pe care le vânează și le ucid.

Criteriile pentru includerea printre speciile străine invazive sunt îndeplinite 100% de către pisică, a spus el.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4045 secunde