Un jihadist al Statului Islamic a fost spânzurat

248
Un jihadist al Statului Islamic a fost spânzurat - unjihadist-1533738692.jpg

Articole recomandate

Membri ai unei miliții druze favorabile regimului de la Damasc au spânzurat un combatant al Statului Islamic, a informat un ONG. Incidentul s-a produs după câteva zile de la decapitarea de către jihadiști a unui tânăr ostatic al acestei comunități.

La sfârșitul lunii iulie, 30 de femei și copii ai comunității druze din provincia meridională Soueida au fost răpiți în Soueida, într-un atac sângeros, urmat de o serie de atacuri sinucigașe coordonate, soldate cu peste 250 de morți.

Joia trecută, gruparea jihadistă l-a decapitat pe unul dintre ostatici  - un tânăr de 19 ani, care era student. Familia băiatului a primit fotografii cu trupul neînsuflețit al tânărului, precum și înregistrări video, provocând furie în cadrul comunității.

Jihadistul a fost interpelat marți dimineața, într-o zonă de deșert din provincia Soueida.

Provincia Soueida este dominată de comunitatea druză - o ramură heterodoxă a Islamului shiit. Înainte de declanșarea conflictului din Siria, din 2011, druzii reprezentau aproximativ 3% din populația siriană, respectiv aproximativ 700.000 de oameni.

Prin organele de propagandă, Statul Islamic a revendicat asaltul din 25 iulie - unul dintre cele mai sângeroase atacuri jihadiste din Siria.

Jihadiștii dețin încă 14 femei din cadrul comunității și 15 copii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8325 secunde