Un liberal pro-european a devenit premierul Sloveniei

93
Un liberal pro-european a devenit premierul Sloveniei - premiersloven-1653572700.jpg

Articole recomandate

Parlamentul din Slovenia l-a confirmat, miercuri, pe Robert Golob în funcția de prim-ministru al țării, după ce partidul său, nou pe scena politică slovenă, a câștigat alegerile luna trecută, relatează Reuters. Golob îl înlocuiește pe populistul Janez Jansa, cunoscut pentru promovarea teoriilor conspirației cu Soros și pentru sprijinul pentru fostul președinte al SUA, Donald Trump.

Robert Golob, un fost director de companie energetică de stat, care s-a ocupat de lansarea de programe de energie verde, a devenit liderul Mișcării Libertății, un partid ecologist de centru, la începutul acestui an. Partidul a câștigat alegerile în aprilie.

„Oamenii așteaptă speranță. Eforturile pe care le voi face vor fi penru a da oamenilor speranța pentru un viitor mai bun”, a spus noul premier după învestirea în funcție.


El a mai spus și că prioritățile guvernului său vor fi crearea unui stat social drept în care toată lumea să aibă acces la servicii de sănătate și o societate bazată pe cunoaștere și solidaritate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4296 secunde