Un lucrător umanitar a fost răpit în Niger

77
Un lucrător umanitar a fost răpit în Niger - niger-1476517334.jpg

Articole recomandate

Un lucrător umanitar american a fost răpit vineri seară la Abalak, o prefectură din regiunea Tahoua la 350 de kilometri nord-est de capitala Nigerului, Niamey, unde două persoane au fost ucise în timpul răpirii, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate, scrie Agerpres.ro.


"Un american care lucra pentru un ONG a fost răpit vineri în jurul orelor 21.00 (20.00 GMT) la Abalak. Este prea devreme pentru a stabili identitatea răpitorilor care s-au îndreptat spre Mali. Autoritățile au declanșat o alertă maximă în zonă", a declarat această sursă sub acoperirea anonimatului.

"Cel puțin două persoane au fost ucise în schimbul de focuri" ce a precedat răpirea, a adăugat sursa. Potrivit acesteia, este posibil ca victimele să fie din Niger, dar informația trebuie confirmată.

"Au fost demarate operațiuni de urmărire. Toate drumurile care duc spre Mali sunt supravegheate", a mai afirmat sursa.

Este pentru prima dată când un cetățean american este răpit în Niger.

Regiunea Tahoua, unde a fost capturat americanul, este instabilă. La 7 octombrie, 22 de soldați ai armatei Nigerului și-au pierdut viața acolo în urma unui atac comis de indivizi înarmați veniți din Mali asupra unei tabere de refugiați malieni la Tazalit. De asemenea, trei soldați au fost răniți, potrivit armatei Nigerului.

Pentru a împiedica infiltrarea grupărilor armate, Nigerul a desfășurat importante trupe de-a lungul imensei frontiere cu Mali, scena mai multor atacuri. Pe plan diplomatic, autoritățile de la Niamey cer constant rezolvarea conflictului din Mali.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0815 secunde