Un marinar rus dispărut într-un naufragiu, încă din primăvară, chemat la înrolare

249
Un marinar rus dispărut într-un naufragiu, încă din primăvară, chemat la înrolare - nava-1667931514.jpg
La sfârșitul lunii octombrie, de ziua sa de naștere, familia unui marinar rus dat dispărut în urma scufundării navei Moskva a primit o citație de la biroul de înrolare militară. Dincolo de tragismul situației, cazul scoate în evidență haosul și nepăsarea care domnesc în armată rusă și pe care declanșarea războiului din Ucraina le-a amplificat, potrivit Realitatea


Pentru neprezentarea la ora și locul specificate, fără un motiv întemeiat, puteți fi tras la răspundere”, se arată în document, relatează publicația rusă Fontanka.ru. Mihail, bucătar pe crucișătorul Moskva, a fost dat dispărut după ce nava amiral a flotei ruse s-a scufundat în Marea Neagră, în aprilie.

Mama tânărului a confirmat că a primit citația și că a fost „un fel de confuzie”, dar a refuzat să vorbească mai departe despre fiul ei, care din punct de vedere legal este considerat dispărut.

Administrația districtului Frunzensky a precizat că, în cadrul mobilizării parțiale, a trebuit să trimită un număr mare de citații într-un timp scurt. „Bazele de date ale biroului districtual de înregistrare și înrolare militară nu aveau întotdeauna informații actualizate. Din păcate, s-au întâmplat greșeli”, a declarat un purtător de cuvânt.

Oficial, Ministerul Apărării a recunoscut moartea unui singur marinar, în urma scufundării crucișătorului "Moscova", susținând că 27 de persoane au fost date dispărute iar 396 au fost salvate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Economie : Marinar dispărut de la bordul unei nave
Pagina a fost generata in 0.4578 secunde