Un marinar ucrainean a încercat să scufunde yacht-ul unui oligarh rus

156
Un marinar ucrainean a încercat să scufunde yacht-ul unui oligarh rus - unmarinarucraineanaincercatsaasc-1646071082.jpg

Articole de la același autor

Potrivit publicației „The Odessa Journal”, un marinar ucrainean a scufundat parțial yacht-ul de lux „Lady Anastasia”, aparținând magnatului rus Viktor Vekselberg, care este considerat un prieten al lui Putin.

Incidentul s-a petrecut în portul Mallorca, din Spania, pe data de 26 februarie. Ucraineanul, care muncea de zece ani pe yacht, nu și-a putut stăpâni furia, după ce a văzut cum elicopterele militare rusești au atacat și lovit cu rachete un bloc de apartamente din Kiev. Ca urmare, el a încercat să scufunde yacht-ul, deschizând supapele și blocând conductele de combustibil, pentru a dezactiva pompele. Vasul parțial scufundat a fost salvat de alți doi membri ai echipajului, tot ucraineni.

Când a sosit poliția, marinarul s-a predat și și-a asumat întreaga responsabilitate, spunând că proprietarul yacht-ului este un criminal de război, care produce arme ce ucid civili în Ucraina.

Ajuns în fața judecătorului, ucraineanul nu și-a negat vinovăția. El a explicat că proprietarul navei este responsabil pentru producția de arme folosite împotriva Ucrainei. Când a văzut la televizor cum o rachetă de croazieră rusă a lovit un bloc de apartamente în care locuiau civili, și-a dat seama că aceasta era o rachetă de croazieră produsă chiar de compania patronului său. Bărbatul a menționat că locuia la Kiev într-un apartament similar cu cel distrus pe strada Lobanovsky. Din acest motiv, marinarul a încercat să se răzbune pe proprietarul navei.

Prejudiciul produs de incident se ridică la șapte milioane de euro. Marinarul ucrainean a fost acuzat de un tribunal spaniol, dar nu a fost reținut în închisoare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4877 secunde