Un martor cheie în procesul pentru corupție al unui înalt demnitar comunist a murit în închisoare

115
Un martor cheie în procesul pentru corupție al unui înalt demnitar comunist a murit în închisoare - jail-1449475965.jpg

Articole recomandate

Miliardarul chinez Xu Ming, care a fost în 2013 unul dintre principalii martori în procesul pentru corupție al înaltului demnitar comunist Bo Xilai, a murit în închisoare, au anunțat luni mas-media de stat chineze, relatează AFP.


Xu Ming, care a vărsat importante sume de bani pe post de mită familiei Bo, a decedat, la vârsta de 44 de ani, în urma unui 'stop cardiac fulminant', a anunțat Xinhua. Membru al Biroului politic al Partidului Comunist Chinez și președinte al PCC la Chongqing (sud-vest), Bo Xilai, considerat o vreme rival al președintelui Xi Jinping pentru cele mai înalte funcții în stat, a fost condamnat în septembrie 2013 la închisoare pe viață pentru deturnare de fonduri, corupție și abuz de putere.

Xu Ming, a cărui arestare și proces nu au fost făcute publice, la fel cum nu a fost făcută publică nici pedeapsa pe care a primit-o, a avut un rol central în procesul 'prințului roșu', în august 2013, ce a scos la lumină abuzurile și stilul de viață extravagant al clanului Bo.

Xu Ming urma să fie eliberat din închisoare în septembrie 2016, potrivit agenției Xinhua. La început, Xu Ming a fost doar un angajat modest al unei societăți de export de creveți, dar în 1992, pe când avea doar 20 de ani, și-a fondat propria companie, Shide Group. În aceeași perioadă, BoXilai devenea primar al orașului Dalian (nord-est) unde își are sediul firma.

La proces, procurorul l-a acuzat pe Bo Xilai că a primit, el și familia sa, de la Xu Ming echivalentul a trei milioane de euro. Potrivit procurorului, Xu Ming i-a plătit peste 50.000 de dolari lui Guagua, fiul lui Xilai Bo, finanțând numeroase călătorii de agrement ale acestuia în străinătate, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3485 secunde