Un nou acord venit din partea Theresei May destinat liderului opoziției laburiste

273
Un nou acord venit din partea Theresei May destinat liderului opoziției laburiste - unnouacord-1557093914.jpg

Articole recomandate

Premierul conservator britanic Theresa May și-a reluat, ieri, apelul către liderul opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, de a accepta un acord în ce privește retragerea țării din blocul comunitar, subliniind că ''publicul este nemulțumit'' de eșecul politicienilor de a pune în practică Brexitul. 


Această nemulțumire a fost principalul factor care a determinat pierderea de către conservatori a peste 1.300 de mandate la alegerile locale de joi și a aproape 100 de mandate de către laburiști, a asigurat Theresa May într-un articol publicat în tabloidul Mail on Sunday.


"Au trecut deja trei ani de la momentul istoric (al referendumului privind Brexit) din 2016 și oamenii vor să meargă mai departe", a amintit Theresa May.
Theresa May a lansat în aprilie discuții oficiale cu laburiștii după ce parlamentul a respins de trei ori acordul de Brexit încheiat cu Bruxelles. Divergențele dintre cele două partide cu privire la Brexit se mențin însă și mulți dintre deputații conservatori se opun acestor tratative.


Conform Sunday Times, Theresa May ar fi pe punctul de a-i face "trei concesii majore" lui Jeremy Corbyn, între care acceptarea unei uniuni vamale cu UE până la următoarele alegeri legislative, prevăzute în 2022. Celelalte s-ar referi la alinierea legislației britanice cu cea europeană în ce privește drepturile lucrătorilor și la normele care încadrează anumite mărfuri.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3398 secunde