UN NOU DIRECTOR la Muzeul Vaticanului

163
UN NOU DIRECTOR la Muzeul Vaticanului - muzeevaticancapelasixtina-1482404830.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc a numit-o pe Barbara Jatta, în vârstă de 52 de ani, noua directoare a Muzeelor Vaticanului, unde până acum exercita funcția de directoare adjunctă, informează presa de la Vatican, citată de EFE.


Jatta, născută la Roma, absolventă de Drept și cu studii ulterioare de Istoria Artei, este prima femeie care va ocupa acest post, în locul lui Antonio Paolucci, care a fost numit în această funcție de Benedict al XVI-lea în 2007.


Noua directoare a unuia din muzeele cele mai frecventate din lume, cu 6 milioane de vizitatori, a obținut diploma de arhivar în 1986 la Scuola Vaticana di Paleografia, Diplomatica e Archivistica, iar în 1991 s-a specializat în Istoria Artei având la activ numeroase publicații.


După ce a predat cursuri de Istoria artelor grafice la Universitatea din Napoli, Barbara Jatta s-a alăturat în 1996 personalului Bibliotecii Apostolice de la Vatican.


În 2010, Jatta a fost numită directoare a Departamentului Cărți Tipărite, iar în iunie anul acesta directoare adjunctă a Muzeelor Vaticane.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.009 secunde